Az áldozattá válás megelőzését célzó tréningek

 2019. február 28., csütörtök

Az „áldozat” azt a személyt jelenti, aki – egyénileg vagy csoportosan – sérelmet szenved, beleértve a testi vagy szellemi sérülést, érzelmi szenvedést, gazdasági veszteséget vagy alapvető jogok lényeges csorbítását olyan cselekmények vagy mulasztások által, amelyek sértik a tagállamokban érvényes büntetőtörvényeket, beleértve a hatalommal való bűnös visszaélést tilalmazó törvényeket.

A mentorált lányok több szempontból is veszélyeztetettek lehetnek, így többféle programmal segítjük őket.

Önvédelmi foglalkozás

2019. augusztus 6.

Nyári szünetben kiemelkedően fontos a lányok testi épségének védelme. A szünet ideje alatt a diákok élvezik a szabadságot, nem figyelnek annyira a rájuk leselkedő veszélyekre. Ezért az önvédelmi edző mutatott olyan fogásokat a lányoknak, amelyeket a rendezvényeken, strandon is tudnak alkalmazni.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi foglalkozás – taekwon-do edző vezetésével

2019. március 07.

Az önvédelmi képzés ezen alkalmával a nagy siker és a hatékonyság miatt ismételten elővettük az ülő testhelyzetes gyakorlatokat, valamint további reflex gyakorlatokkal ismerkedhettünk meg.

Önvédelmi foglalkozás – taekwon-do edző vezetésével

2019. február 07.

A mostani foglalkozás alkalmával vérnyomásmérés is volt nyugalmi állapotban, amely 2 gyermeknél is nem várt eredményeket produkált. A magas vérnyomásról értesítettük az illetékeseket és figyeljük őket. Az óra legélvezetesebb része a lányok szerint a különböző reflex gyakorlatok voltak.

A galériához kattintson ide!

Áldozattá válás megelőzése – rendőr bevonásával

2019. január 29.

A helyi rendőrök segítségével átbeszéltük, hogyan védhetjük meg magunkat a tiltott szerektől, valamint, hogy mik is azok.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi foglalkozás – taekwon-do edző vezetésével

2019. január 04.

Az új évet az önvédelmi képzés következő foglalkozásával kezdtük. Korábban megtanult és új fogásokat gyakorolhattak a lányok, ideértve a nagysikerű eséstechnikákat is.

Önvédelmi foglalkozás – taekwon-do edző vezetésével

2018. december 05.

Az önvédelmi képzés következő állomása a kellő önvédelmi megalapozást követően ülő testhelyzetes szituációs esetekre való megoldások, melyeket akár pl. egy moziterembe történő támadás esetén is tudnak hasznosítani a lányok. Ezzel elkezdődött a már korábban megszerzett tudás valós szituációs helyzetbe történő átültetése.

A galériához kattintson ide!

Áldozattá válás megelőzése rendőrök bevonásával

2018. november 09.

Ne lehessek áldozat címmel előadást tartottunk a megelőzéséről az iskolarendőr segítségével. Sok érdekességet hallhattak, tanulhattak a résztvevők konkrét példákon keresztül.

Önvédelmi képzés – taekwon-do edzővel

2018. október 19.

A gyerekek az elkezdett önvédelmi képzés mostani alkalmával gyakorolhatták az eddig megismert önvédelmi fogásokat, valamint megismerkedhettek a kéz anatómiájával és feltérképezték közösen az életpontokat.

Önvédelmi képzés – taekwon-do edzővel

2018. szeptember 06.

A mentoráltak a taekwon-do edzővel a korábban megismert technikákat, gyakorlatokat, tudást felelevenítették, gyakorolták. A rávezető gyakorlatok és esés technikák nagy sikert arattak a lányok körében.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés – taekwon-do edzővel

2018. június 14.

A gyerekek kívánságára több alkalmas önvédelmi képzést szerveztünk V. danos mesterrel, ami azon túl, hogy egészségfejlesztő és állóképesség-javító tevékenység, az önbizalmukat és biztonságérzetüket is növeli. Ez alkalommal az önvédelem alapjaival és rávezető jellegű gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek.

A galériához kattintson ide!

Az internet veszélyei – iskolarendőrrel

2018. június 13.

Az iskolarendőr tartott előadást az internet veszélyeiről, így még hitelesebben, nyomatékosabban értesülhettek a tudnivalókról. A XXI. században ez a téma érintése még inkább fontos, hiszen a felnövekvő generáció egyre nagyobb százalékban használja az internetet.

Áldozattá válás megelőzése – rendőrtiszt közreműködésével

2018. február 21.

Többféle oktatófilmeket vetítettek a gyerekeknek, az áldozattá válás különféle formáiról – azt szemléltetve, hogy milyen fajta veszélyeknek lehetnek kitéve gyakran a tudtuk nélkül és mik lehetnek a következményei ezen történéseknek. Egyre nagyobb figyelmet kellene fordítani erre a témára és széleskörben tájékoztatni a leginkább érintett korosztályokat, mert nagy szükség van a megoldásokra ez ügyben a mai világunkban különösen. Még egy rendőrtiszt is tartott előadást a bűnmegelőzésről, így hiteles, első kézből értesülhettek a gyerekek a tudnivalókról. Beszélt a mindennapi biztonsághoz szükséges szabályokról a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét is bemutatva.