Sport, kulturális és egyéb aktív szabadidős tevékenységek

 2019. február 28., csütörtök

Mivel nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek kulturális látókörének bővítését, az általános műveltség megszerzésének támogatását, elősegítését, ennek megfelelően olyan programokat szervezünk nekik, amelyek kielégítik ezen igényeiket. Továbbá a kultúra mellett az egészséges életmód részeként a sportot is szeretnék mindennapjaik részévé tenni a lányoknak, ezért különböző mozgással kapcsolatos eseményeken vehetnek részt. Valamint a szórakozásnak is teret adunk a kötetlenebb foglalkozások alkalmával, ahol a közösségépítésé a főszerep.

Projektzáró rendezvény

2019. október 31.

A Projekt ünnepélyes lezárása került megrendezésre. A programon részt vettek a mentorok, mentoráltak mellett az alapítvány képviselői is. A rendezvény részeként a lányok rövid táncos műsorral készültek. Az alapítvány emléklapok átadásával köszönte meg a mentorok és a mentoráltak részvételét a Projektben, a szülőknek köszönetet mondva a támogatásért.

A galériához kattintson ide!

Koszorúzási ünnepség

2019. október 6.

A mentoráltak részt vettek az iskola által szervezett megemlékezésen és koszorúzási szertartáson. A mentorok a nap folyamán átbeszélték a lányokkal nemzeti ünnepnap fontosságát és történelmi hátterét.

A galériához kattintson ide!

Magyar Népmese Napja

2019. szeptember 30.

A Magyar Népmese Napján Babakiállításon vettek részt a lányok. A nap folyamán népmeséket néztek meg illetve népi illusztrációkat tekintettek meg.

A galériához kattintson ide!

Sportnap

2019. szeptember 27.

A mentorált lányok az aktív sportolási lehetőségeket ismerték meg és próbálták ki.

A galériához kattintson ide!

Város napokon való részvétel

2019. augusztus 20.

Mezőhegyes Városi Önkormányzat által szervezett Városnapokra vitték el a mentorok a lányokat. Előadásokon, kézművesfoglalkozásokon és koncerteken vettek részt, illetve megnézték estére a tűzijátékot.

A galériához kattintson ide!

Könyvtári beszélgetés

2019. július 25.

A mentorált lányok bemutatták kedvenc könyveiket. Nem csak az olvasásról és a könyvekről beszélgettek, hanem a filmekről és a sorozatokról is.

A galériához kattintson ide!

Sportfoglalkozás

2019. július 17.

A lányok aktívan részt vettek egy olyan sportfoglalkozáson, ahol a szabadban lévő sportlehetőségeket mutatták be. Népszerű sport volt a mentoráltak körében a labdázás, kerékpározás és az ügyességi játékok.

A galériához kattintson ide!

Könyvtár látogatás

2019. május 28.

Könyvtár látogatás során a mentorok és a lányok beszélgettek az olvasás fontosságról. A lányok megosztották a mentorokkal, hogy mely könyvek a kedvenceik és a várólistás olvasmányaik.

A galériához kattintson ide!

Ménes Birtokon lovaglás

2019. május 21.

Sport foglalkozás keretén belül lovaglást, mint sportot mutatták be a mentorok a lányoknak.

A galériához kattintson ide!

Anyák napra való készülődés

2019. május 3.

Az Anyák napja világszerte ünnepelt nap, ahol az édesanyákról emlékezünk meg, gyermekként köszönjük meg az önzetlen szeretetüket, sokszor erőn felüli munkájukat. A mentorált lányok a mentorokkal közösen kézműves foglalkozáson készített ajándékkal köszöntötték édesanyájukat.

A galériához kattintson ide!

Táncház

2019. április 29.

A Tánc világnapi táncház program keretén belül a mentoráltak megismerkedtek a néptánc alapjaival és a népi táncos játékokat is kipróbálhatták táncoktatók közreműködésében.

A galériához kattintson ide!

Versmondó verseny

2019. április 11.

Területi versmondó versenyen szerepeltek a lányok a költészet napja alkalmából. Pár lány elő is adott egy-egy verset, a többi mentorált társaik pedig lelkesen szurkoltak nekik.

A galériához kattintson ide!

Húsvéti kreatívkodás

2019. április 8.

A lányokkal közösen készültünk a Húsvétra. A mentoráltakkal átismételtük, mit ünneplünk ilyenkor, mik a szokások és egyéb érdekességet is, miközben együtt alkottunk. Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok megismertetését, továbbvitelét és a közösség kialakulását.

A galériához kattintson ide!

Tavaszi születésnapozás

2019. március 25.

A csoporthoz való tartozás erősítése miatt félévente szülinapot tartunk, most a tavasz szülöttjeit ünnepeltük. A gyerekek kis ajándékot is kaptak, ami igazán örömet okozott nekik. Természetes Halász Judit Boldog születésnapot ismerős taktusai sem maradhattak el, ahogy egy isteni torta közös elfogyasztása sem.

A galériához kattintson ide!

Farsangi mulatság

2019. február 26.

A Farsangot mint hagyományt felelevenítettük a gyerekekkel. Részt vettünk a Farsangi mulatságon fánkkal, tánccal, közös szórakozással. 🙂

A galériához kattintson ide!

Szeged és szegedi színházlátogatás

2019. február 20.

A mezőhegyesi polgármester és a Ménesbirotok Zrt. szakiskolájának segítségével ellátogattunk Szegedre, ahol belecseppenhettünk a nagyvárosi miliőbe, és feleleveníthettük a nyári tábor élményeit. Ez alkalommal tüzetesebben megfigyeltük a város közlekedését, tettünk egy sétát Szeged belvárosában a kulturális elemekre összpontosítva, amelyet egy kis Mc Donald’s-os megállóval szakítottunk meg. Ezt követően a Szegedi Nemzeti Színházban megnéztük a Valahol Európában című musicalt, melyben a számos gyerekszereplő imponált a résztvevőknek. A gyerekeket elbűvölte a színház csodálatos nézőtere és kidolgozottsága is.

A galériához kattintson ide!

Látogatás a könyvtárba

2019. január 24.

Közösen átbeszéltük a könyvtárhasználat szabályait, a könyvek helyét a könyvtárban. A foglalkozás után több lány is azonnal hasznosította megszerzett tudását és kivettek néhány olvasnivalót.

A galériához kattintson ide!

Karácsonyi kreatívkodás és meglepetés

2018. december 19.

A karácsonyra való hangolódás folytatásaként karácsonyi díszeket, ajándékokat készítettünk közösen. A programban résztvevőknek hamarabb jött pár nappal a Jézuska és hozott nekik jó meleg téli ruhákat.

A galériához kattintson ide!

Karácsonyi hangverseny

2018. december 18.

A karácsonyra való hangolódás érdekében a helyi templom karácsonyi hangversenyén vettünk részt közösen a mentoráltakkal.

A galériához kattintson ide!

Mikulás

2018. december 06.

A Mikulás várása izgalommal töltötte el a lányokat. Kötetlen buli, tánc, Mikulásozás volt közösen. Szerencsére nagyon jók voltak idén a lányok, ezért senki sem maradt ajándék nélkül.

A galériához kattintson ide!

Lovaglás

2018. november 29.

Az állat és az ember kapcsolata valamint a testmozgás is nagyon fontos, ezért lehetőséget biztosítottunk a lányoknak, hogy kipróbálhassák a lovaglást.

A galériához kattintson ide!

Kirándulás az őszi erdőbe, pusztabuszozás

2018. október 29.

Az iskolakezdéssel járó stresszt és nehézségeket vidám pusztabuszos kocsikázással és természetjárással oldottuk.

A galériához kattintson ide!

Őszi szülinapozás

2018. október 25.

A félév szülöttjei, 10 kislány születésnapját ünnepeltük közösen egy kis tortával, nasival és ajándékkal. Nagyon fontosnak tartjuk a közös ünnepléseket, mert ennek segítségével jobban odafigyelnek egymásra, a közösségre és saját magukra is.

A galériához kattintson ide!

Sportnap

2018. szeptember 28.

A mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola több tanulójával közösen kézilabda edzésen vettek részt a lányok, valamint versenyeztek akadálypályákon.

A galériához kattintson ide!

Kirándulás a természetbe biciklivel

2018. június 27.

A biciklis szabályok átrágását követően kerékpáros túrát tartottunk a várost övező erdőkbe. A résztvevők felfedezhették a természet szépségeit is a kellemes testmozgáson felül. Fontosnak tartottuk a biciklis szabályok átbeszélését, hiszen a lányok előszerettel járnak vele és ezzel is erősítettük bennük a biztonságos közlekedést.

A galériához kattintson ide!

Húsvéti készülődés

2018. március 21.

Nagyon fontos a hagyományok ismerete és megőrzése, fiatal korban különösen. Egy kis húsvéti hangolódásként kézműves foglalkozást tartottunk, lényeges volt, hogy mindenki saját maga készítsen valami kretívat, különlegeset, egyedit. A lányok ötletes dekorációkat készítettek, tojásokat festettek, jókedvű beszélgetések tarkították az összejövetelt.

A galériához kattintson ide!