Tábor

 2019. február 28., csütörtök

A pályázati kiírásnak megfelelően más EFOP-1.4.4-es projektekkel közreműködve is szerveztünk programot a gyerekeknek, amelyet táborként valósítunk meg.

Pécsi FényFeszt Tábor

2019. június 27-30.

2019-ben ismételten megrendezésre került a Projekt időszaka alatt a nyári tábor, szintén más EFOP-1.4.4-es mentorokkal és mentoráltakkal. Helyszínként a szakmai megvalósítók Pécs városát választották. Pécsi FényFeszt Tábor számol kulturális és szabadidős programot nyújtott a lányoknak: Pécs város látványosságait, gyönyörű épületeit és tereit tekintették meg, Gandhi Gimnázium létrejöttét ismerték meg és az ott tanuló hátrányos helyzetű gyerekek lehetőségeit, Orfűi strandon pihenték ki magukat szabadidős foglalkozás keretében, kulturális programként a Zsolnay-negyedet járták be, a Planetáriumban a csillagok és a bolygók kialakulását ismerték meg interaktív előadás részeként, Középkori Egyetem múzeumpedagógusa által információkat kaptak hazánk egyetemeinek kialakulásáról, Siklósi Vár megtekintése, esténként bemutatkoztak és beszélgettek a csoportok, ahol rövid előadással készültek (pl.: tánc, éneklés).

A galériához kattintson ide!

Szegedi Tábor

2018. augusztus 19-22.

Augusztus 19–22-én részt vettünk közösen más EFOP 1.4.4-es mentoraival és mentoráltjaival (Borsfa, Lakitelek) egy szegedi táboron, ahol kulturális és szabadidős programokba vontuk be a lányokat: Ópusztaszeren betekintést nyertünk a történelmi múltba, Szegeden a város látványosságaiban gyönyörködtünk, majd a Szegedi Szabadtérin megnéztük az Apáca show című musicalt. A dómlátogatás után jártunk a Dömötör toronyban, és elmentünk a Móra Ferenc Múzeum időszaki Dínó kiállítására. Továbbá megismerkedtünk közösen Szegeddel mint egyetemvárossal: sorra vettük a megtekintett egyetemi épületeket és beszéltünk a város adta továbbtanulási lehetőségekről. Ezen időszak alatt a három projekt mentorai közös szakmai műhelymunkát is végeztek.

A galériához kattintson ide!