Pályaorientációs foglalkozások

 2019. február 28., csütörtök

A végzettség nélküli iskolaelhagyás, a lemorzsolódás csökkentését célzó programok. A foglalkozások során a legfontosabb dolognak azt tartjuk, hogy a lányok a végére rendelkezzenek valamilyen megvalósítható, reális jövőképpel, hogy érdekükben álljon az oktatásban maradni – saját maguk miatt is –, hogy felnőttként hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak.

Pályaválasztási fórum

2019. október 14.

Pályaválasztási nyílt nap keretén belül 16 iskola bemutatkozásán vettek részt a lányok, ahol lehetőségük volt személyes beszélgetésre az adott iskola vezetőivel.

A galériához kattintson ide!

Pályaválasztási nap

2019. szeptember 23.

Pályaválasztási Napokon vettek részt a mentorált lányok Mezőhegyesen. A program keretén belül a város munkahelyeit látogatták meg, belátást nyertek a különböző szakmák mindennapi tevékenységeibe. A nap folyamán a mentorok és a mentoráltak megbeszélték, hogy bizonyos szakmáknak milyen tantárgyi követelményei vannak, hogy milyen tárgyakból kell erősíteni.

A galériához kattintson ide!

Felkészülés az iskolára

2019. augusztus 25.

Az idei tanévre való felkészülést és beszélgetést szerveztek a mentorok a Projekt keretében. Tanulmányi eredmények javulásának feltételeiről illetve a tantárgyi követelményekről, továbbtanulási lehetőségekről beszélgettek.

A galériához kattintson ide!

Szakmák Napja Budapest – Hungexpo

2018. szeptember 26.

Elutaztunk a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításra, ahol 105 szakma megismerése közül választhattak a gyerekek.

A galériához kattintson ide!

Pályaválasztási nap – TEK csajok

2018. május 02.

Résztvettünk Békéscsabán egy szakmákra irányuló kiállításon, ahol technikai szakmákkal illetve kulisszatitkaival ismerkedtek és próbáltak ki a lányok.

Pályaválasztási tanácsadás szakpedagógusok segítségével

2018. március 07.

Előadásokat tartottak a gyerekeknek a pályaválasztásról, karrierorientációkról. Kisfilmeket is vetítettek a különböző szakmákról mellyel segítséget nyújtottak abban, hogy kialakulhasson egyfajta kép a fiatalokban arról, hogy merre indulhatnak. Egy ilyen foglalkozás iránymutatóként szolgálhat számukra, ami sok esetben megkönnyíti a nekik megfelelő útra lépést.